Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر ارشد فضای مجازی و رسانه گفت: جای تأسف دارد که یک مقام رسمی کشور درباره ابزارهای عبور از فیلتر اظهارنظر کند و بین سخنانش حتی از یک سرویس وی پی ان که برای خانواده‌ها و جوانان خطرناک است، سخن بگوید، این موضوعی است که ذیل حکمرانی سایبری کشور باید به آن توجه کرد. وزارت ارتباطات باید پاسخگوی هک شدن سرویس‌های دولت الکترونیک باشد

سید علیرضا آل داود، کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به اظهارات وزیر ارتباطات درباره علت کندی سرعت اینترنت، اظهار کرد: وزیر ارتباطات درباره کیفیت شبکه و سرعت اینترنت می‌گوید فیلترشکن‌ها عامل کندی سرعت اینترنت هستند، این سخنان ازآن‌جهت که سرویس‌های داخلی کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات قرار دارند و فیلترشکن‌ها موجب کاهش سرعت این دریافتی‌ها می‌شود، صحیح است؛ اما نکات بسیار مهمی وجود دارد که شاهد نارضایتی مردم از سرعت اینترنت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آل داود با تأکید بر اینکه تکمیل شبکه ملی اطلاعات می‌تواند مشکل اینترنت کاربران را حل کند، عنوان کرد: اگر شبکه ملی اطلاعات تکمیل و یا اهتمامی برای تکمیل آن وجود داشت،‌ کاربران می توانستند سرویس‌های داخلی را با سرعت بالاتر و ارزان‌تر دریافت کنند و از طرفی سایت‌ها و پیام‌رسان‌های خارجی نیز با سرعت بهتر و کیفیت مطلوب‌تری در اختیار مردم قرار می‌گرفت.

وی در ادامه اظهار داشت: در ایام شیوع کرونا برخی از مردم می‌خواهند از سرویس‌های آنلاین خارجی بهره‌مند شوند و برای این امر از  vpnمجانی استفاده  می‌کنند که این موضوع بر کیفیت دسترسی شبکه‌های داخلی تأثیرگذار خواهد بود. البته استفاده از فیلترشکن‌های رایگان هم می‌تواند خطر سرقت اطلاعات و نفوذ به حریم خصوصی افراد را به دنبال داشته باشد.

آل داود با انتقاد از اظهارات اخیر وزیر ارتباطات درباره استفاده از فیلترشکن‌ها، خاطرنشان کرد: جای تأسف دارد که یک مقام رسمی کشور درباره ابزارهای عبور از فیلتر اظهارنظر کند و بین سخنانش حتی از یک سرویس وی پی ان که برای خانواده‌ها و جوانان خطرناک است، سخن بگوید، این موضوعی است که ذیل حکمرانی سایبری کشور باید به آن توجه و قوانین کشور را بدون هیچ کاستی در این خصوص اجرا کرد.

وی متذکر شد: اگر مسئولی در وزارتخانه‌ای به‌جای اهتمام برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات، خود را در لایه کاربری و عمومی مشغول کند به‌طورقطع به موضوعات اصلی کشور نخواهد رسید.
 

جای تاسف دارد که مسئولی کم‌کاری‌های خود را به وی پی ان ربط دهد؟!

این پژوهشگر فضای مجازی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر تکمیل شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: اگر مسئولی بیاید کم‌کاری‌های خود را به وی پی ان ربط دهد باید تأسف خورد.


وی با تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات باید پاسخگوی کم‌کاری‌هایش در حوزه فناوری و اطلاعات باشد، تصریح کرد: وزارت ارتباطات و سازمان فناوری و اطلاعات باید پاسخگوی هک شدن سرویس‌های دولت الکترونیک باشند که پیش‌تر انجام‌شده است، چراکه این سرویس‌ها در بستر اینترنت فعالیت می‌کردند و اگر شبکه ملی اطلاعات داشتیم آن سایت و سرویس‌های آن هک نمی‌شدند و جالب اینجاست که برخی مدیران سازمان فناوری اطلاعات که می‌گویند این هک شدن یک دیفیس ساده بوده است درست نیست و امکان سرقت اطلاعات از این بستر وجود داشته است.


آل داود بابیان برخی مزیت‌های شبکه ملی اطلاعات،بر حرکت به‌سوی حکمرانی سایبری تأکید و عنوان کرد: اگر ما بخواهیم یک شبکه امن داشته باشیم تا بتوانیم با جنگ شناختی ادراکی هیبریدی و جریان فیک نیوزها مقابله کنیم و از طرفی هم مردم امن‌تر زیست مجازی داشته باشند باید به سمت حکمرانی سایبری انقلاب اسلامی حرکت کنیم؛ در نخستین قدم باید شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی و تکمیل شود و در قدم بعدی نیز سواد رسانه‌ای مردم ارتقا پیدا کند تا مردم بسیار مسائل را به‌راحتی و سادگی باور نکنند.


انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: شبکه ملی اطلاعات حکمرانی سایبری وزارت ارتباطات سرعت اینترنت باید پاسخگوی فیلترشکن ها کم کاری سرویس ها آل داود هک شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟

طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط و تعرفه‌های تماس تصویری تصویب شد، اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بوده و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند، بعضی از مردم نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، برقراری تماس تصویری از طریق تلفن همراه در ایران سابقه چند ساله دارد که برای بار اول توسط یک اپراتور تلفن همراه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت که با گذشت مدت زمان اندکی به دلایلی و مخالفت‌های گوناگون این طرح متوقف شد؛ البته پس از این موضوع بارها وعده داده شد که این مشکل به زودی حل می‌شود اما به دلیل متوقف ماندن آن برای چندین سال، مردم برای دسترسی به این قابلیت به شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای موجود که این قابلیت در آنها فعال است مراجعه کردند.

درنهایت این سرویس در آن زمان راه‌اندازی نشد تا اینکه اواسط سال ۱۴۰۱ وزیر ارتباطات خبری جدید در این زمینه اعلام کرد که به گفته او این سرویس در یکی دیگر از اپراتورهای تلفن همراه به صورت آزمایشی راه اندازی و با تولیدکنندگان گوشی هم رایزنی شده است.

به عبارتی همراهی تولیدکنندگان گوشی مهم‌ترین لازمه راه‌اندازی این سرویس است و برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این قابلیت را بر روی گوشی‌هایی که در ایران موجود است، فعال کنند.

طبق بررسی‌های انجام شده و اعلام کاربران، سال گذشته این قابلیت برای برخی از مدل‌های گوشی هواوی، شیائومی و سامسونگ فعال شد و اپراتور مذکور (همراه اول) پیش پیام‌هایی مبنی بر راه‌اندازی این سرویس به برخی مشترکان ارسال کرد. برای استفاده از سرویس مکالمه تصویری این اپراتور باید هر دو طرف تماس تحت پوشش شبکه LTE و سیم کارت هر دو مشترک سیم‌کارت هر دو مشترک USIM باشد. همچنین حتماً این سرویس برای هر دو طرف تماس فعال شده باشد و تلفن همراه هر دو طرف تماس از این سرویس (ViLTE) پشتیبانی کند.

علاوه بر موارد گفته شده باید تنظیمات مربوط به سرویس تماس تصویری بر بستر نسل چهارم شبکه (ViLTE) در تلفن همراه هر دو طرف تماس اعمال شده باشد. کاربران برای استفاده از این سرویس نیازی به نصب نرم‌افزار توسط برقرار کننده و دریافت کننده تماس ندارند و تماس صوتی برای هر دو مشترکین دائمی و اعتباری قابل استفاده است.

در این رابطه اخیراً عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره نسل جدید ارتباطات تصویری بدون اینترنت توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ کمیسیون تنظیم مقررات شرایط، ضوابط و تعرفه‌های تماس صوتی را از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت، تصویب کردیم.

وی افزود: اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بود و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند؛ بعضی از مردم عزیز نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند اما گوشی‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود، به دلیل اینکه لایسنس‌هایی که گوشی‌های خارجی دارند را فراهم می‌کنند و می‌توانند این قابلیت را فراهم و ارائه کنند و مردم عزیز این قابلیت جدید را سبد خدمات ارتباطی داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینه آن تشریح کرد: تعرفه‌ای وضع شده شبیه به تعرفه صوت است و خیلی عدد بالایی نیست و امکان تماس تصویری با کیفیت فراهم می‌شود.

موضوعی که برخی از اپراتورهای ارتباطی هم به آن اشاره کرده‌اند و در واقع بر اساس پیگیری‌های انجام شده این سرویس از دو سال گذشت توسط اپراتور اول تلفن همراه فعال شده اما مشکل وندورها هستند. در واقع این سرویس بر روی وندورهای خاصی جواب می‌دهد و باید به وندورهای خارجی به توافق برسیم که این امکان را باز کنند؛ اما گوشی‌های داخلی مشکلی در این زمینه ندارند.

کد خبر 749945

دیگر خبرها

  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست