Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@01:48:57 GMT

شکار وی‌پی‌ان‌ در‌کشمیر

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۹۳۰۶

شکار وی‌پی‌ان‌ در‌کشمیر

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری,  پلیس هند، برخورد با کاربران اینترنت را در ایالت کشمیر وارد مرحله تازه‌ای کرده‌است و با استناد به قانون مبارزه با تروریسم، با کاربرانی  که برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند مقابله می‌کند.

به گزارش الجزیره، این اقدام پلیس هند، باعث وحشت عمومی مردم در این ایالت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت هند، از 5سپتامبر و بعد از سلب خودمختاری این ایالت مسلمان‌نشین، تدابیر سخت امنیتی و ارتباطی در این ایالت وضع کرده است. اینترنت در این ایالت برای ماه‌ها قطع بود و کاربران اخیرا به‌صورت محدود دوباره به اینترنت دسترسی پیدا کرده‌اند.

استناد پلیس هند به این قانون، می‌تواند پیامدهای سنگینی برای افرادی که از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند، داشته باشد. نخستین پرونده در این‌باره توسط پلیس باز شده است. پلیس می‌تواند افرادی که تحت این قانون مورد پیگرد قرار می‌گیرند را برای ماه‌ها زندانی کند.

پلیس گفته است از این قانون علیه کسانی که از شبکه‌های اجتماعی برای گسترش ایدئولوژی افراطی و اقدامات غیرقانونی بهره ببرند استفاده خواهد کرد.

مقامات در هند، در انتهای ژانویه، 6‌ ماه بعد از قطع کامل اینترنت در منطقه، اینترنت کم‌سرعت نسل دو را مجددا برقرار کردند. با این حال ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی همچنان برقرار است. مردم در کشمیر، به‌صورت گسترده از وی‌پی‌ان برای دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و سایت‌هایی که از سوی دولت هند غیرمجاز اعلام شده‌‌اند، استفاده می‌کنند. مردم در این مدت، در توییتر و فیس‌بوک فعال شده‌اند. حالا اما استناد پلیس به قانون مبارزه با تروریسم برای برخورد با کاربران، ‌موجی از وحشت به راه انداخته است.

صبا میر، یک دانشجوی 25ساله در این‌باره گفته است: «من در شبکه‌های اجتماعی مطالب سیاسی پست نکرده‌‌ام، اما واقعا وحشت‌زده شده‌ام و وی‌پی‌ان و همین‌طور حسابم را در شبکه‌های اجتماعی حذف کرده‌ام. آنها ممکن است هر لحظه که بخواهند شما را دستگیر کنند.»

برخی کاربران هم گفته‌اند که نیروهای امنیتی، موبایل‌های آنها را در ایست‌های بازررسی چک می‌کند تا وی‌پی‌ان‌های مورد استفاده آنها را قطع کند. یک دانشجوی جوان در این‌باره به الجزیره گفته است: «2روز پیش نیروهای امنیتی من را در نزدیکی بیمارستان عمومی در سرینگر متوقف کردند. سربازان موبایل من را بررسی  و وی‌پی‌انم را حذف کردند.»

مسئول یک شرکت خصوصی ارتباطی هم به الجزیره گفته است که مقامات دولتی از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت خواسته‌اند جلوی استفاده کاربران از وی‌پی‌ان و شبکه‌های اجتماعی را بگیرند. این مسئول گفته است: «کنترل همه این مسائل واقعا بسیار مشکل است.»

دولت هند، با سلب خودمختاری از کشمیر، یک بخش از قانون اساسی این کشور را نادیده گرفته است. بعد از سلب خودمختاری کشمیر، نیروهای امنیتی و نظامی زیادی به این ایالت منتقل شدند تا جلوی هرگونه اعتراض گرفته شود. هرچند از آن زمان محدودیت‌ها کاهش یافته، اما استفاده از شبکه‌های اجتماعی همچنان در این ایالت ممنوع است.

این بخش خاص از قانون مبارزه با تروریسم که به امور ارتباطی اختصاص دارد و پلیس هند به آن استناد کرده است، از سوی برخی کارشناسان نامشروع خوانده می‌شود چون دیوان عالی هند در سال 2015با اعمال آن مخالفت کرده است.

جیتا سیسو، فعال آزادی‌بیان در هند که در بمبئی مستقر است، درباره اقدام اخیر پلیس هند گفته است: «به کارگیری این قانون، وحشت گروه وسیعی از مردم را به همراه خواهد داشت؛ مردمی که نه نام آنها مشخص است و نه هویت‌شان.»

بنیاد آزادی اینترنت در هند هم که در زمینه حقوق اینترنت فعالیت دارد استفاده از این قانون را برای محدود کردن آزادی مردم در استفاده از اینترنت محکوم کرده است. سرویناس کودالی، یک محقق مستقل در حیدرآباد که درباره داده و اینترنت تحقیق می‌کند گفته است که این اقدام، برخلاف قانون اساسی هند است؛ «این کار نقض آشکار حقوق دیجیتال مردم است. امروز این قانون در کشمیر اجرا می‌شود و فردا ممکن است در سراسر هند شاهد اعمال آن باشیم.»

 

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تروریسم کشمیر وی پی ان شبکه های اجتماعی پلیس هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۹۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید/ اعمال قانون با دوربین‌های نظارت تصویری

به گزارش صدای ایران از ایسنا،سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور با بیان اینکه هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است، گفت: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام است.

وی با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوعی بین بخشی است که لازم است دستگاه‌های مربوطه در آن مشارکت داشته باشند، اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. در همین راستا نیز جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم و بنا شد تا زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

برخورد با تخلفات ساکن با کمک هوش مصنوعی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم، گفت: دو نوع دوربین ترافیکی در سطح شهر تهران وجود دارد، یکی دوربین‌های پلاک‌خوان است که این دوربین‌ها کار خود را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت به ثبت تخلفات اقدام می‌کنند. نوع دیگر، اما دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی نیز افزایش پیدا کند.

موسوی‌پور با بیان اینکه این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند، گفت: درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند، اما ما به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی این دوربین‌ها بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و ... موضوع ثبت و اعلام کنند. این اقدام امکان اجرا دارد و ما باید سامانه مربوطه را روی دوربین‌ها نصب کنیم.

وی ادامه داد: از طریق دوربین‌های نظارت تصویری می‌توانیم سامانه‌ای را نصب کنیم و این سامانه به شکل هوشمند با تخلفات برخورد می‌کند. همانطور که گفتم ما در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم و قصد داریم تا در همین سال جاری با تعدادی دوربین کار را شروع کنیم و به مرور آن را گسترش دهیم. ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، پارک دوبل، توقف غیرمجاز، سد معابر و ... برخورد خواهیم کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک آن برای رانندگان متخلف ارسال خواهد شد.

موسوی درپاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داد، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و ... در این خصوص وجود دارد.

پیش از این سرهنگ احسان مومنی، معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز در گفتگو با ایسنا گفته بود که به زودی دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی بر روی موتورسیکلت‌های پلیس راهور نیز نصب می‌شود و در فاز اول این دوربین‌ها نسبت به ثبت تخلفات ساکن اقدام خواهند کرد.


دیگر خبرها

  • یک بام و دو هوای آزادی بیان در غرب
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • معرفی اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید/ اعمال قانون با دوربین‌های نظارت تصویری
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!